Tiedote 2.10.2016

logo_pieni

On tullut ilmi, että Edunvalvonnantekijöiden vaaliliiton käytössä on ollut äänestysaikana tarkkaa tietoa siitä, kuka jäsenistä on jo äänestänyt ja kuka ei. Heillä on ollut hallussa jo äänestysaikana vaalien järjestäjän toimittamia äänestysluetteloita, joista on käynyt ilmi äänestäneet.

Tietoa on käytetty ainakin Sähköliiton järjestelmästä lähetetyn Edunvalvonnantekijöiden tekstiviestimainonnan kohdistamiseen jäsenille, jotka eivät ole vielä äänestäneet. Tällaista luetteloa on helppo hyödyntää vaalityössä muutenkin. Emme siis voi tietää mihin muuhunkin sitä on käytetty.

Vaaliliitto Jäsenten Sähköliitto ja vaaliliitto Sähköistenalojen ammattilaiset ovat tuoneet jo torstaina 29.9 Sähköalojen ammattiliitto ry:n keskusvaalilautakunnalle esityksen siitä, että keskusvaalilautakunnan tulee ryhtyä tutkimaan ja asianmukaisiin toimenpiteisiin havaitun epäkohdan johdosta.

Edunvalvonnantekijöiden menettelyn lainmukaisuus selvitetään, mutta jo nyt on täysin selvää, ettei toimintatapa ole hyväksyttävissä. Tällainen toiminta ei missään nimessä voi kuulua mihinkään vaaleihin. Tällainen toiminta heikentää myös merkittävästi Sähköliiton uskottavuutta jäsenten silmissä.

Edustajiston vaalien epävirallinen vaalitulos on luvattu toimittaa Sähköliiton keskusvaalilautakunnalle huomenna 3.10.2016