Tiedote 18.11.2016

logo_pieni

Sähköliiton edustajiston kokous avattiin odottavissa ja jännittyneissä tunnelmissa. Kokouksesta odotettiin ennakkoon mielenkiintoista, koska vaalituloksen mukaan yksikään vaaliliitto ei ensimmäistä kertaa liiton historiassa ollut sellaisessa asemassa, että päätöksenteko onnistuisi ilman yksimielisyyttä tai vaaliliittojen yhteistyötä.

Kokouksen avauksen jälkeen suoritetussa kokouksen puheenjohtajavaalissa äänin 40–30 voittanut Jari Räsänen ei kuitenkaan saanut jatkaa kokousta, koska Edunvalvonnantekijöiden johto keskeytti perusteettomasti kokouksen ja vaati kokousedustajia siirtymään ryhmäkokouksiin. Useiden neuvotteluiden ja kokouksen jatkamisyritysten jälkeen Edunvalvonnantekijät eivät suostuneet jatkamaan kokousta.

Jäsenten Sähköliiton ja Sähköistenalojen ammattilaisten edustajat odottivat turhaan kokouksen jatkamista. Yritykset kokouksen päätösvaltaiseksi saattamiseksi olivat kuitenkin tuloksettomia ja kokousedustajat poistuivat kokouspaikalta klo. 21.00. jälkeen.

Kokouksen jatkamisen kynnyskysymykseksi vaikuttaa nousseen Tero Heiniluoman mahdollisuus jatkaa liiton puheenjohtajana. Heiniluoman taktiikkana on ollut koko edustajiston kiristäminen omien tarkoitusperiensä toteuttamiseksi. Heiniluoman oman edun tavoitteluun pyrkivä toiminta saattaa pahimmillaan johtaa siihen, että edustajisto ei kykene tekemään päätöksiä. Se saattaa johtaa liiton toiminnan halvaantumiseen sekä jäsenistön edunvalvontatyön vaarantumiseen. Jos Heiniluoma jatkaa kiristämistään, on lopputuloksena myös se, että myös liiton työttömyyskassan kokouksena toimiva edustajisto ei saa tehtyä työttömyyskassalain vaatimia päätöksiä. Se johtaa pahimmillaan kassan toiminnan halvaantumiseen. Kenenkään henkilökohtainen etu ei järjestötoiminnassa voi olla tärkeämpää kuin jäsenistön etu.

No Comments Yet.

Leave a comment